Yoga for sex

sexy kvinne gjør yoga for sex

«Jeg vil snakke om orgasme», sier hun i terapien. Og jeg lurer på om YouTubes algoritmer lyttet på oss, fordi dagen etterpå syns de at jeg skal trene til en video som heter «Yoga to Increase Your Sexual Energy». Jeg tar beskjeden, trekker på meg treningstightsene og gir den et forsøk.

Yoga for hofter og underliv

Videoen er for så vidt beregnet for kvinner, og det kommer drypp i instruksjonene som handler om «feminin energi» og hun sier annet i et språk som er tenkt for kvinner. Selve treningen handler om å åpne opp i hoftene for å skape sirkulasjon i underlivet, trene bekkenbunnen og å åpne opp i hjerte/bryst. Dette er noe både menn og kvinner kan nyte godt av, og som kompensasjon for å måtte høre på kvinne-språk kan jo vi (heteroseksuelle) menn nyte synet av en herlig kropp i bevegelse.

Seksuell velvære

Jeg kan varmt anbefale videoen. Instruktøren gir presise instruksjoner som gjør at du tar vare på kroppen og ikke skader deg (men ikke la deg presse opp i «fullt hjul i slutten av videoen», med mindre du er meget veltrent og fleksibel). Etter at jeg har gjort videoen føler jeg at det bobler og syder i hofter og i underlivet. Min dårlige korsrygg er langt mer avslappet enn den var før jeg gjorde passet, og jeg er overbevist om at den kan ha både en effekt på generelt velvære og på seksuell energi – for både kvinner og menn.

Yoga og gestaltterapi

Det er greit og fint å snakke om orgasme i terapirommet, men hva om det er ting vi kan gjøre rent praktisk for å utvikle vår evne til å ha de? En treningsvideo kan for så vidt ikke lære oss å bli intime med vår partner, å føle tillit eller å formidle hva vi liker og ikke, men den kan hjelpe oss å legge til rette for at underlivet skal fungere optimalt når vi faktisk er sammen med partneren vår. Så selv med det mest vitale underliv kommer vi tydeligvis ikke unna at det er fint å ha en gestaltterapeut å snakke med.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *