bevegelseskurs for transpersoner, kvinne med paraply

21-23/9, 2018

Kurset er under planlegging. Mer info kommer…

Bevegelse som uttrykk og identitet

Bevegelse er et uttrykk for hvem du er, men det omvendte er også sant, nemlig at du blir den du beveger deg som. Gjennom kurshelgen blir du bedre kjent med ditt naturlige bevegelsesmønster.

Vi jobber også med å prøve ut andre måter å være i verden på. Vi gjør meditasjons- og bevissthetsøvelser, danser samtidsdans og tango, vi gjør yoga og snakker sammen gjennom gestaltterapeutiske prinsipper, gjør kontaktimprovisasjon, deler opplevelser og kanskje vi til og med får en åndelig opplevelse av hva det innebærer å være et menneske i en kropp. Bli med på en oppdagelsesferd der du blir tryggere på hvem du er i din kropp, og kanskje du også oppdager flere sider av deg selv.

For hvem?

Dette er for alle uansett kjønnsidentitet og fysiske forutsetninger. Kurset bygger på at du selv gjør oppdagelser, så det handler ikke om å lære verken feminint eller maskulint kroppsspråk. Derimot tar kurset for seg å hjelpe deg til å finne et genuint uttrykk for hvem du er, slik at du selv finner et bedre samsvar mellom indre og ytre på den måten du selv definerer deg.

Er dette et dansekurs?

Ja delvis, men utgangspunktet er at vi føler på hva bevegelse gjør med oss. Vi kommer å tøye og bøye, gjøre enkle yogaøvelser og vi kommer å jobbe med samtidsdans og tango. Alt dette tar imidlertid utgangspunkt i din egen kropps forutsetninger. Uansett du er en spretten 20-åring som står på tåspiss-sko eller du er middelaldrende med prolaps og meniskoperasjon bak deg, vil bevegelsene være tilpasset deg. Poenget er at du skal ta plass i øvelsene og oppgavene heller enn å prestere bevegelser som ser ut på en bestemt måte.

Er dette gruppeterapi?

Ja, delvis. Trygghet i gruppen er alfa og omega for at du skal kunne oppdage fritt. Det handler også om at du gir deg tid til å romme innsiktene fra bevegelsesøvelsene. Dermed må det være plass til egen refleksjon gjennom ettertanke, meditasjonsøvelser og deling. Ikke minst handler det om å kjenne dine egne grenser slik at du tar vare på deg selv og ikke presser deg til et sted der det ikke er naturlig å være.

Klær

Klærne vi har på oss påvirker hvordan vi beveger oss. Du kan komme i joggebukse, strutteskjørt (ja, seriøst!), hverdagsklær, treningstights eller hva du vil. Klærne bør være behagelige slik at du kan bevege deg fritt. Du kan gjerne bruke flere ombytter i løpet av helgen slik at du kan oppdage hvordan du uttrykker deg i forskjellige klær.

Kan du virkelig komme som du er?

Ja! Og takhøyden er være stor.

Praktisk

Tid: Fredag-søndag

Maks antall deltagere: 10

Pris: Vi søker finansiering og kommer tilbake til pris

Sted: Stensveen ressurssenter

Kurslederen

Magnus Andersson underviser tango og meditasjon. Han er gestaltterapeut under utdanning og har doktorgrad i stillhet i musikk. Han har tatt mange forskjellige kurs i dans og bevegelse og er hekta på selvutvikling. Han er kjent for å gi en meget relasjonell danseundervisning som vender seg til hele mennesket, og både hans klienter og meditasjonselever berømmer hans måte å se, utfordre og romme hva alle unike mennesker har å komme med.

Noe om min undervisning

Dette er fra min undervisning som meditasjonslærer og som tangolærer sammen med Anne Marit Ligaard

Jeg lærer så mye om både dans, musikk, kommunikasjon mellom mennesker, meg selv og mine reaksjoner i kommunikasjonen, i rommet mellom mennesker og musikk. Mens jeg var på kurset går jeg nok i en slags intens, fokusert konsentrasjons-boble der det å uttrykke med ord det jeg opplever og kjenner ikke helt får plass. Ikke synes jeg det er helt enkelt å fatte det i ord heller men, jeg setter umåtelig stor pris på denne opplevelsen kurset med dere har gitt meg.

– Susanne

Jeg syns du er en fantastisk lærer og gruppeleder. Jeg får masse ut av hver eneste kurskveld. Nøkkelen for meg er at du på en flott måte kombinerer det å formidle kunnskap, dele engasjement og egne erfaringer gjennom praksis og bruke de medmenneskelige kvalitetene du har. Det gjør at du ikke bare snakker til hodene våre, men møter oss på flere plan og som hele mennesker.

– Forlagsredaktør, 49 år

Du, Magnus er en strålende kursleder og fasilitator. Du er suveren på å gi verdifulle perspektiver til våre erfaringer og sette det vi bidrar med inn i en ramme som handler om mindfulness. Du har en veldig behagelig fremtoning, er full av visdom og kjærlighet og deler av deg selv og dine erfaringer. Ikke minst er det tydelig at du lever ut eller i det du snakker om på kurset, du er virkelig til stede. Du evner å skape trygghet og et fortrolig rom som åpner for at vi kan dele av oss selv, og bare innenfor de rammene som vi selv er komfortable med. Du har også en veldig fin måte å lede oss igjennom meditasjonene på, og bare å høre stemmen din på lydfilene setter meg i en meditativ tilstand. 🙂

– Ine, seniorkonsulent

Dere har en helt magisk tilstedeværelse og ro og utstråling, både som danselærere og dansere. Det smitter over og er godt å se på, langt inn i sjelen! Jeg bruker dans til å overleve og å glemme, samt for rekreasjon og terapi – denne helgen gav meg så mye mer enn jeg klarer å forklare. Tusen takk!

– Karianne

Tusen takk for et fantastisk nybegynnerkurs i tango i helgen! Selv vi som egentlig er stive og ubevegelige akademikere med stort kontrollbehov koste vi oss veldig. Dere er virkelig herlige mennesker med en entusiasme som smitter! Jeg har vært på mange ulike typer kurs, men sjelden møtt noen som så fort har klart å lage en så god og trygg stemning for læring! Og jeg har alltid følt meg som en døvstum Hellen Keller i forhold til rytmer og dans. Med deres «språk» kunne jeg iallefall tilnærme meg uten å få helt fnatt. Det var herlig! Tusen takk!

– Maria

Lærerikt, spennende, hyggelig, kjekt og godt for parforholdet. Hva mer kan vi forlange?

– Åge

Anne Marit og Magnus er enestående som dansepedagoger. De er de beste, koseligste og varmeste tangoinstruktørene jeg har hatt. De skaper en så trygg og god atmosfære på sine kurs at man bare blir forelsket i tangoen.

– Nina

Det blir nesten litt floskelpreget å takke for kursene jeg er så heldig å få gå med dere om igjen og om igjen. Men jeg har altså igjen hatt en fantastisk helg med tango på flere nivåer. Jeg synes jeg har tatt noen riktig lange steg i retning av å bli en bedre tangodanser siden jeg gikk på mitt første med dere i høst. Selvsagt har det med kunnskapen dere øser av, men vel så mye den trygge og lekne rammen dere legger tilrette for. Den passer i hvert fall meg perfekt Jeg lærer, leker og tøyser. På grunnkurset i helgen begynte jeg også å føle.

– Morten

Det blir nesten litt floskelpreget å takke for kursene jeg er så heldig å få gå med dere om igjen og om igjen. Men jeg har altså igjen hatt en fantastisk helg med tango på flere nivåer. Jeg synes jeg har tatt noen riktig lange steg i retning av å bli en bedre tangodanser siden jeg gikk på mitt første med dere i høst. Selvsagt har det med kunnskapen dere øser av, men vel så mye den trygge og lekne rammen dere legger tilrette for. Den passer i hvert fall meg perfekt Jeg lærer, leker og tøyser. På grunnkurset i helgen begynte jeg også å føle.

– Morten

Jeg ville bare si at det dere gjør i undervisningen og demonstrasjonen er i verdensklasse. Jeg vet ikke mye om tango, men jeg har danset aktivt og tatt mange kurs hos noen av verdens beste instruktører og dansere i andre danser. Så jeg vet hva jeg snakker om. Det dere gjør pedagogisk er enestående. Dere burde være verdenskjent.

– Memduh