Transpersoner

transperson, transvestitt, transseksuell, kjønnsidentitet, crossdresser, kjønnsinkongruent, transgender

Uttrykker du kjønn utenfor normene? Trenger du noen å snakke med som er vant til å være sammen med mennesker i forskjellige uttrykk? Jeg håper du kan være deg selv i mitt terapirom, og bli mer trygg på hvem du er.

Jeg tar også imot familiemedlemmer og par.

Vi er to terapeuter på hjemmesidene. Magnus har spesiell kompetens om transpersoner.

Åh, så frigjørende det kan være å få til å være seg selv! Men i et samfunn som er organisert etter at man skal leve som enten mann eller kvinne kan det sannelig ha sin pris å utfordre den dualistiske kjønnsmodellen. Det er jo heller ikke lett å faktisk skjønne hvem du selv er når det er så lite dyp forståelse å finne blant andre mennesker.

Jeg ønsker å møte deg som du er, og jeg håper at mitt terapirom kan være et sted der du fritt kan oppdage hvem du er. Jeg ønsker at det skal være plass for skam og sorg, men ikke minst håper jeg du kan være deg selv med stolthet og glede.

Terapeut for trans

Jeg har en sterk personlig interesse av og erfaring med trans, og jeg er godt kjent med tanker og teorier rundt kjønnsidentitet.

Min erfaring med trans gjør at jeg kan møte, spørre og være sammen med deg uten at du trenger å forklare hva det handler om. Jeg er godt vant med å treffe transpersonligheter, så jeg ser det ikke som noe sensasjonelt med kjønnsoverskridende uttrykk. Dermed håper jeg at det kan føles naturlig og normalt å treffe meg.

Trans i familien og med partner/ektefelle

Hvis du er åpen om ditt uttrykk er trans noe som påvirker menneskene rundt deg. Det spiller liten rolle om ditt uttrykk føles helt naturlig ut for deg, eller om du opplever at du har all rett i verden til å uttrykke deg som du er. At du uttrykker deg som trans vil påvirke andre. Mange har lett for å akseptere. Andre trenger tid for å bli kjent med sine egne følelser før de kan møte deg som du er. Og noen ganger skjærer det seg helt.

Når jeg tar imot familiemedlemmer og ektefeller er det viktig å understreke at terapien handler om den som kommer til meg. Likevel, jeg har en del kunnskap om trans og kan sikkert forklare en del ting som skjer for dem.

Jeg er også parterapeut og for de fleste utfordrer trans paret helt inn i grunnen.

Terapiens grenser

Hvis du ønsker å igangsette prosessen for kjønnsbekreftelse begynner den hos fastlegen. Terapien hos meg handler om å hjelpe deg selv å stå mer støtt i deg selv.

Praktisk

  • Du er velkommen å komme i terapi med hvilke klær du selv ønsker og som den personligheten du føler deg som.
  • Terapien finner sted på Majorstua og det koster kun 1040 kr/time.
  • Jeg har skyldigheter og plikter som behandler etter Lov om alternativ behandling. Taushetsplikten er blant disse skyldighetene.
  • Jeg er medlem av Norsk gestalt forening, og jeg er forpliktet å følge deres etiske prinsipper.
herresko og damesko som symbol for transpersoner

Jeg samarbeider med

transpersoner stensveen ressurssenter logo

Utforskende terapeut

En gammel plakat med terapeuten og hans tangopartner

transpersoner queer plakat