Orgasme som meditasjon

orgasme, neonskilt for parterapi

Parterapi og orgasme

Et av mine prosjekt i løpet av juleferien var å lese meg opp på noe med et så pirrende navn som «Orgasmic meditation» (OM). I korthet handler det om at noen (kan være en mann eller en kvinne) kjærtegner en kvinne i 15 minutter uten at hun har press på å gi noe tilbake. Hennes eneste oppgave er å nyte. Jeg liker for så vidt å få ta imot, men i OM er det kvinnene som skal få. Jeg tenner også like mye på å gi som å få, så hvorfor ikke bruke litt av julen på å lære om OM? Kanskje jeg kan lære noe som parterapeut og få gode opplevelser på veien? Jeg mistet imidlertid helt lysten på OM, og jeg forteller hvorfor helt i slutten av artikkelen.

Tenk nytt om sex

Du trenger verken YouTube-videoer eller dyre kurs for å utforske din og din partners orgasme på nye måter. Lek, kreativitet og utforskning, som er ulike sider av samme sak, har det felles at det er regelstyrt. Dette er motsatt hva mange tenker. Er ikke poenget med lek, kreativitet og utforskning at man er fri til å oppdage noe nytt? Jo, men det er nettopp reglene som skaper friheten. Det er reglene som lar deg oppdage noe nytt. Hvordan skal du skape noe helt nytt rundt sex? Blir ikke sex raskt noe som følger samme skript om og om igjen? Litt forspill, litt gi og ta, litt gnikking og trekking på kjønnsorganene, og så orgasme og utløsning? Sex kan lett se ut som ulike variasjoner på samme dramaturgi, så hvordan kan man få det til å se litt annerledes ut? Jo, du skaper regler.

Orgasmemeditasjonens struktur

Her er noen tanker du og din partner kan snakke om for å meditere med nytelse:

  • Du kan selvfølgelig strukturere meditasjoner gjennom å utforske hvilken kroppsdel som helst, men her tenker jeg at det handler om å utforske kjønnsorganet. Tenk bredere enn bare å gnikke klitoris. Utforsk hele underlivet og hvordan du kan gi (og din partner kan ta imot) nytelse.
  • 15 min høres ut som en god tid for en meditasjon. Ikke bruk mer eller mindre tid, men se hva som kan skje i løpet av nettopp denne tiden. Har hun ikke kommet? La henne sitre av opphisselse når tiden er over. Kommer hun før dette? Utforsk hvordan du kan kjærtegne din partner også etter at hun har hatt sin orgasme.
  • Faktisk kan det være en god idé å ikke fokusere på orgasme i det hele tatt. Kjærtegn din partner og oppdag hvordan hun kan nyte. Heller enn å tenke lineært, dvs. på det som skjer fram mot orgasme, kan dere tenke , dvs. å være så nærværende som mulig i det som skjer uten at dere har et «mål» å komme til. Dere kan sette en regel om at hun ikke skal komme til orgasme. Eller, dere kan si at det ikke er et poeng å få orgasme men at det er ok om det skjer (det er ok om det skjer uansett, selv om dere prøvde å ikke komme).
  • La hennes oppgave være å ta imot fullt og helt. Lag en regel om at hun skal få et fristed der hun ikke trenger å gi noe tilbake. La henne gå inn i å virkelig utforske alle følelser som om det var første gang hun ble kjærtegnet.
  • Dere kan også lage regler om dere kan bruke ord eller ikke. Jeg foreslår at dere ikke bruker ord, men at spontane lyder er alt dere har å kommunisere med.
  • Hva skal dere ha på dere? Skal begge være nakne? Jeg foreslår at dette ikke er situasjonen for å gjøre rollespill med klær, men gjør det så enkelt som mulig. Fokuser på hennes fysiske nytelse.
  • Sett av rikelig med tid etterpå. Vær følsomme på hvordan dere skal dele opplevelsen. Kanskje dere bare skal være stille sammen. Eller kanskje dere skal snakke. Dette må være opp til hvordan dere er vant til å dele dype opplevelser.

Ikke bruk for mye tid på regler, og ikke gjør reglene altfor rigide. Samtidig, ta regler på alvor, og husk at regler kan få deg til å gjøre ting på måter du ikke er vant til. Syns du at det er vanskelig? Snakk med en parterapeut.

Lykke til med nytelsen!

Så var det dette med hvorfor jeg valgte å droppe å lære om Orgasmic meditation:

Kraftig kritikk

Da jeg googlet Orgasmic meditation fant jeg en drepende kritisk artikkel fra Bloomberg Businessweek. Jeg tenker at dette er noe helt annet enn en sint blogger, så dette er å ta på alvor. Bloomberg Businessweek omtaler OneTaste, foretaket bak OM som en pengemaskin som har satt mennesker i stor gjeld. Kursene blir dyrere og dyrere (opp til 60.000 dollar for det dyreste medlemskapet i 2014) og mennesker jobbet langt under de allerede lave minimumslønnene i USA. Det kanskje aller mest ubehagelige var hvordan ledelsen irettesatte søkende og sårbare mennesker. De praktiserte blant annet noe de kalte «aversjonspraksis» (aversion practice):

BQ“Aversion practice” is the company’s teaching that you gain power and expand your orgasm—within the group, a broad term for sexual energy—by performing sexual acts you don’t want to do, or doing them with people you find disgusting. Meepagala says Cherwitz once saw him bickering with a co-worker and told them they had to leave work and couldn’t come back until they’d slept together.

OM finnes også i Oslo, men jeg håper da inderlig at det ikke foregår på en likende måte. Selv hvor mye opprenskning OneTaste må ha foretatt etter at artikkelen ble skrevet (18/6, 2018, så den er ganske ny), så mistet jeg lyst til å lære fra en organisasjon som har så mye problematisk i seg.

Kilde

https://www.bloomberg.com/news/features/2018-06-18/the-dark-side-of-onetaste-the-orgasmic-meditation-company

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *