Kjærlighetssyk? Prøv slaveseks!

kvinne i håndjern, gestaltterapi

Jeg er svak for å lære meg rare ting, og fra det perspektivet er Julie Peakmans bok The pleasure’s all mine: a history of perverse sex en gullgruve. Her er noe jeg har lært:

Middelaldersk medisin

Er du i et forhold skal du ta godt vare på din partner. Og hvis du er singel burde du kanskje sørge for å ha mye tilfeldig sex. I alle fall om du tror at middelaldersk medisin har noe for seg. Man mente nemlig at et godt sexliv var vesentlig for helsen. Men selv med et aktivt sexliv kunne livet gå imot en så til den grad at man ble rammet av kjærlighetssyke, noe som skyldes oppbygning av sort galle. Avicenna anbefalte i «Medisinsk kanon» (1025) at en lege skulle finne en kvinnelig slave til den syke. De skulle så ha sex for at den syke kunne bli frisk igjen. Og det var virkelig vesentlig å bli frisk. Ifølge den persiske legen Al-Razi (865-925) kunne en kjærlighetskrank mann i verste fall forvandles til en varulv og luske rundt på kirkegårder om natten. Der forekom enklere symptomer også, som at man fikk svakere syn, hulete øyne, tørr tunge og byller.

Ellers var det anerkjent at psyken fikk seg en knekk av kjærlighetssyke. Et symptom av sykdommen var nemlig manisk depresjon, selv om man selvfølgelig ikke kalte det manisk depresjon i middelalderen.

Så, i vår tid der verken slaver eller prostituerte er tillatt, foreslår jeg at du tar godt vare på din partner og nyter så mye sex dere bare kan.

Kilde

Julie Peakman: The pleasure’s all mine: a history of perverse sex

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *