Bokomslag, Raising my rainbow, transpersoner barn

Raising my rainbow

Av: Lori Lori Duron

Raising my rainbow er en vakker bok. Den handler om C.J., et kjønnskreativt barn, men i videreforstand handler den om utfordringer enhver familie går igjennom. Selv om du ikke selv har barn vil denne lokke til latter og tårer.

Barbie

Da C.J. er to og et halvt år får han øyne på en Barbie moren hans lekte med som barn. C.J. blir himmelfallen. Etter dette begynner familien å snakke om livet FB og EB, dvs. «før Barbie» og «etter Barbie». Brikkene begynner å falle på plass. C.J. begynner å leke med «jente-leker», og det tar ikke lang tid før hen kler seg i kjoler og sier at hen egentlig er jente. C.J. er så liten at hen ikke har lært seg nok om samfunnets normer for å skjønne at omverdenen syns det er rart at han som gutt ønsker å leke og kle seg som jente.

Situasjoner

Lori Duron er en meget god forteller (og jeg anbefaler varmt denne som lydbok, der Duron selv forteller). Her er dilemmaer som at når C.J. først har fått de jentevenninnene han ønsket, hvorfor måtte han da alltid være pappa når de leker familie? Og man må bare le med, og bli inspirert av C.J., når han roper ut på lekeplassen av han er den vakreste prinsessen i verden når han slår ut håret. Det er en historie om foreldres kjærlighet og ønske å beskytte sitt barn, samtidig som de ønsker at C.J. skal få være presis den hen ønsker å være. Dessuten må man bare smelte av kjærligheten og visdommen til den eldre broren, Chase, som gir forbeholdsløs støtte til sin lillebror, selv om det betyr at Chase bli mobbet fordi C.J. leker med jente-leker og er antas være homo.

Boken er en vakker og medrivende historie om kjærlighet. I forlengelsen kan møtet med disse menneskene inspirere deg til å være deg selv på helt andre områder i livet.

Oppdatering

Bakgrunnen til boken er Durons blogg. Der kan man fremdeles følge det spennende livet til C.J. Han er nå 11 år, og det ble ikke jente av ham. Isteden er han en usedvanlig kjønnskreativ gutt. C.J. er klok og er blitt en fremtredende aktivist i LHBT-miljøet i USA.

Les Durons blogg her: https://raisingmyrainbow.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *